Fotolassen (Specialisatiejaar)

 

Fotolassen (7de specialisatiejaar) Campus T.I.Sparrendal

 

  • Welke leerling kiest voor Fotolassen?

 

Leerlingen dienen te voldoen aan de instapvereisten van deze studierichting. De logische vooropleiding is de 3de graad lassen-constructie. Deze leerlingen hebben reeds alle basistechnieken i.v.m. lasprocedures aangeleerd om de richting fotolassen tot een goed einde te brengen. Deze richting zoekt vooral gemotiveerde leerlingen die zich met hart en ziel willen inzetten om kwalitatieve lassen te verwezenlijken.

 

  • De studierichting

 

De leerling leert alles over de specifieke lastechnieken die nodig zijn om gekwalificeerde laswerken uit te voeren. Kennis hebben over de onderzoeken van de gelegde las in een lab is hierbij onmisbaar. De leerling maakt kennis met de theorie omtrent de lasmetallurgie en verwerft de kennis over het lassen van aluminium en

het uitvoeren van lasconstructies en lassen volgens opgelegde criteria.

Belangrijk hierbij is dat hij/zij veilig en kostprijsbewust leert werken met aandacht voor het milieu. Hij/zij leert gegevens verwerken, tekeningen en schema’s lezen en begrijpen. De leerling leert de realiteit van een lasbedrijf kennen door elke week één dag op stage te gaan..

 

                    

 

 

  • Wat daarna?

 

De leerling verwerft in de specialisatie Fotolassen het diploma secundair onderwijs en de startkwalificatie om het beroep van gekwalificeerd lasser te kunnen uitoefenen via één of meerdere lascertificaten. Dit houdt in dat hij/zij verantwoordelijkheid kan opnemen voor het eigen werk. Hij/zij kan na een korte specifieke training in een lasbedrijf, aan de hand van technische informatie, werkzaamheden uitvoeren aan hoogwaardige lasconstructies. Verder kan hij/zij zich vervolmaken via talrijke (bedrijfs-) vervolgopleidingen die op deze studierichting aansluiten.

Basisvorming

  


7de jaar


Godsdienst


2


Lichamelijke Opvoeding


2


Project Algemene Vakken


6


Engels


2

Specifiek gedeelte

 

 

7de jaar

Realisaties lassen-constructie

Realisaties Fotolassen

  Energiekringen

 

  Technisch Tekenen

2

  Toegepaste Mechanica en

  Veiligheid

 

  Realisaties en technologie 

  lassen-constructie

7

  Stages Lassen-Constructie

7

  Specifieke lastechnologie

4

  Projectondersteuning